h1

2 ani de blogging ;)

februarie 7, 2010

Am făcut 2 ani de blogging în 27 ianuarie şi am uitat. Aici am început. Mari emoţii, normal! Aici aveam 1 an. Emoţii mai mici. Acum am 2 ani. Deja îmi uit ziua naştere şi încep să râd. E un progres, nu? Îmbătrânesc! 😎

Voiam să scriu despre altceva astăzi. Dar cumva se leagă. Dependenţa emoţională. Cea pe care o are fiecare relativ la ceilalţi într-o măsură mai mică sau mai mare. Aşa am fost creaţi. Să depindem unii de alţii. Femeile depind cel mai mult. Bărbaţii depind mai puţin, dar nu deloc.

E un inconvenient acesta, dar poate fi şi o binecuvântare. Depinde cât se deplasează spre „infinit”: plus infinit sau minus infinit. Când „cursorul” începe să îşi piardă limitele şi să tindă către infinit, înseamnă că am uitat să ne evaluăm prin ochii Creatorului. Singurul care dă echilibru.

E un inconvenient şi dacă se depinde de cine nu trebuie. Intensitatea exagerată (prea multă sau prea puţină) nu e singurul cusur. Poţi depinde de unii care te vor robot sau păpuşă de la teatru. Sau poţi depinde de unii care te vor liber, independent, înfloritor. Lângă ei poţi deveni indiferent faţă de ceea ce există în jur sau poţi dori să schimbi lumea. Ei îţi pot insufla descoperirea propriei persoane sau te pot reduce la un simplu ascultător de reguli. Contează ce influenţe ne alegem.

Altfel, de cine să depindem şi până unde?

Bloggingul poate fi o dependenţă emoţională, de asemenea. La început a fost. Poate va mai fi. Nimic nu se poate garanta. De o vreme, a început să devină mai puţin, însă asta nu înseamnă că e un lucru rău. Nici detaşarea parţială, nici bloggingul ca activitate în sine. Cred că poate fi un lucru foarte bun. Depinde şi aici. Bloggingul în sine e un neutru. Noi în facem pozitiv sau negativ.

Ce ziceţi, de ce poate fi bun bloggingul?

Şi o piesă care îmi umple mintea zilele acestea.

17 comentarii

 1. La multi ani tie si blogului tau !! E frumos imi place

  Apreciază


 2. Mulţumesc pentru urări şi aprecieri, Valentyno!

  Apreciază


 3. […] Camix – 2 ani de blogging By Alin Cristea https://camix.wordpress.com/2010/02/07/2-ani-de-blogging […]

  Apreciază


 4. La multi ani, draga Cami, tie si blogului tau! Si la cat mai multe pagini, ganduri, articole, poezii, fotografii si tot ceea ce stii tu mai bine sa daruiesti aici!
  Atunci cand este facut cu suflet, din dorinta de a ne imbogati si infrumuseta unii pe altii, bloggingul este ceva bun. Cei ca au alte ganduri sau „interese”…sa fie sanatosi! Treaba lor.

  Apreciază


 5. Dragă Alex,
  very kind of you. Mulţumesc frumos! Aşa să fie! 🙂 Şi mulţumesc pentru prezenţă în acest timp!

  Apreciază


 6. Dragă fată,
  Primeşti urări şi mai întârziate?
  Recunoaşte şi tu că au fost momente foaaarte tensionate din când în când… în blogăreala asta. Şi au avut un rost.
  Apoi, nu mai vorbesc de momentele agreabile… când numa’ n-ai fi închis discuţia!
  Iar mie mi-a picat bine orice articol cinefil!
  Plus că acum îmi amintesc de generaţiile care şi-au ivit capul printre rânduri şi s-au dus mai Departe!… Un fel de jaloane. Cu folos.
  Nu ştiu cum ar fi fost să nu fie toate astea… stropite apoi cu poezie!
  Eu zic simplu: mulţumesc!
  Şi dincolo de el, vei citi tu toate cele!

  Cu drag.

  Apreciază


 7. Stiri Crestine.ro susține misionarii și organizațiile de misiune în mod special cele din Romania. Am ales săptămânal să prezentăm câte un misionar român, să îi sprijinim în rugăciune și să îi întrebam de nevoile lor financiare sau de altă natura, și cât avem posibilitatea să îi susținem. Vreau să vă provoc și pe voi cititorii site-ului să vă alăturați echipei Stiri Crestine.ro și să luptăm în linia a două spijinind misionarii noștri.

  Rog pe cei care dețin bloguri și site-uri să ne susțină afisând banner-ul care l-am pregatit pentru acest proiect, și dacă se poate să posteze informațiile care le postam noi despre misionari.

  Codul pentru bannere il gasiti aici! Bannerul se va schimba în fiecare săptămână în mod automat.

  Daca veti posta un bannerul site-ul/blog-ul dvs. va aparea pe prima pagina a site-ul nostru http://www.stiricrestine.ro la rubrica: Ne sustin! Lasati-ne un mesaj daca ati afisat bannerul.

  Apreciază


 8. si s/or mai dus 2 ani 🙂
  hai ca scrii frumos, si poze faine faci, mai trebe copii 🙂 😛

  Apreciază


 9. Adama,

  sigur că primesc urări întârziate. Oricând. Şi eu sunt una dintre întârziate şi la sărbătoare, şi la răspuns. 😀 Mă bucur că ai găsit în cufărul timposibilului unelte utile pentru casa proprie.
  Eu mulţumesc pentru permanenta susţinere pe linia de plutire şi mai mult. 🙂

  Apreciază


 10. Călătorr,

  eşti o mare figură! 😀 Mulţumesc pentru aprecieri. Dar trebuie spus ceva neapărat. Primele 2 aspecte sunt realizabile pe cont propriu! 😆

  Apreciază


 11. Felicitari.

  A mai aparut unul
  Iti recomand un nou blog

  awtozero.wordpress.com

  Includeti acest link in blogul tau, sau la cele preferate de tine pentru a citi si studia mai multe despre scrierile si meditatiile biblice ale acestui om al lui Dumnezeu.

  A.W.Tozer (1897-1963) a scris treizeci de cărţi şi este considerat unul dintre cei mai influenţi evanghelişti americani ai secolului XX.
  In timpul vieţii lui de slujire creştină ca pastor, scriitor şi vorbitor la conferinţe, el a atins şi influenţat vieţile multora.

  A avut o viaţă profundă de rugăciune. Se spune despre el că „a petrecut mai mult timp pe genunchi decât la biroul lui”.

  Timp de aproape 50 de ani Tozer a umblat cu Dumnezeu. Deşi e mort, el continuă să vorbească şi azi prin scrierile lui, cu o forţă uimitoare. El ne cheamă să vedem acea lume reală a spiritualului, care se află dincolo de lumea fizică ce ne atrage aşa de uşor; ne cheamă să-I fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să uităm mulţimea, să ne închinăm lui Dumnezeu şi să devenim tot mai mult asemenea Lui. Aşa cum a spus cineva despre el, „omul acesta te face să doreşti să-L cunoşti pe Dumnezeu”.

  Apreciază


 12. Ce zici, Camix? Dacă săpăm în jurul pomului timposibil, i se face dor de primăvară? 🙂

  Apreciază


 13. Who knows?! 🙂 Încercăm. Lui îi e dor de primăvară încă de la începutul toamnei, însă are şi toamna şi vremurile reci şi tăcute farmecul lor. Sau – mai exact – cauzele lor cu farmec. 🙂
  Şi cum s-ar face acel săpat? 🙂

  Apreciază


 14. Eu zic că săpăm cu strigături, poate, poate!… 🙂

  Apreciază


 15. să vedem dacă strigăm destul de tare. 😀

  Apreciază


 16. la multi ani! 🙂

  Apreciază


 17. Grazie! Aşa să fie!
  Şi eu îţi doresc ani mulţi blogăristici cu sare! (adică cu gust)

  ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: