h1

Trial and!

martie 26, 2011

Şi uite aşa îi vin omului idei când rămâne singur prin home. Şi mai ales când se întorc cei ai casei, îi mai tună câte o invenţie să le facă surpriză. Bunăoară culinară. Nu sunt mare pasionată de bucătărie, din câte mă ştiu, dar de data asta dorinţa de a face surpriză a bătut restul preocupărilor şi-am început să-mi frământ neuronii. Am mai gătit, nu noutăţi!, dar mai mult atunci când era nevoie. Aveam în cap nişte elemente fixe (nu spun care încă) ce trebuiau neapărat să fie folosite, am răsfoit, mi-am holbat ochii la poze, am început să imaginez oarece şi a doua zi au ieşit astea două:

 

**

**

Am observat că nu mă prea supun cantităţilor şi maltratez ingredientele din reţete; îmi cerea bain-marie 30’, am pus la cuptor în yena 20’. Adaptez, schimb, dar am întotdeauna reţeta în faţă, de siguranţă. Să ştiu cât sar calul dacă tot vreau să-l sar. Însă asta e mai bine s-o facă experimentaţii, nu novicii ca mine.

 

Cea mai mare temere: să nu fie mâncabile.

Cea mai mare încântare: că le-am făcut (indiferent de rezultat).

 

Cum gătiţi atunci când gătiţi? Cât de fidel respectaţi indicaţiile de scenă (în cazul noutăţilor)?

Şi apoi: ce ziceţi că sunt produsele din imagini?

 

 

14 comentarii

  1. Stii cum se zice? Acum poti sa te mariti! :p

    Apreciază


    • Bun, bun, dar până atunci mai ai timp să ghiceşti ce e în poze!

      Apreciază


  2. Cornulete? 🙂

    Apreciază


  3. Sote de morcovi
    Rulouri din piept de pui cu caşcaval şi smântână, umplutură suspectă, posibil ardei capia sau somon
    Sufleu de morcovi cu brânză telemea şi smântâna
    Livrezi şi prin curier expres?

    Apreciază


    • Tu joci darts des, cred. Da, sufleu; e cu brânză, numai că e dulce (două poze pentru geometria în spaţiu). Iar rulourile, pe lângă caşcaval şi ardei, mai aveau şuncă, dar şunca e mai mult invizibilă. Cine zicea că bărbaţii nu se pricep la de-ale stomacului?

      Numai personal ca să asigur aburii la deschidere, fără aburi, totul e compromis!

      Apreciază


  4. Felicitări! Cred că erau nu doar arătoase, ci şi gustoase! În ultimul an am descoperit cu drag plăcerea de a găti şi petrec destul timp pe la bucătărie. Este o îndeletnicire tare…gustoasă!
    Acum mă duc, am ceva pus la cuptor! 😀 Serios!

    Apreciază


    • TenQ, Alex!
      Da, au cam trecut rapid, mai ales cărnurile! Sper că au ieşit bine şi la tine şi nu s-a ars nimic, zice că bucătarii sunt mult mai creativi decât bucătăresele şi că rezultatul e mai gustos (deşi dezordinea mai mare) la ei decât la ele. Aşa că îţi urez succes în pasiune! Pe lângă toate alea, e şi utilă!

      Apreciază


  5. Auzi Cami, dar ai încercat să faci sosul pentru rulouri cu nişte ciuperci şi brânză mucegăită? Miam-miam!

    Apreciază


    • Păi, reţeta era chiar cu ciuperci (în loc de şuncă)! Însă domniile noastre, vrând să hrănească lumea seara, mi-am spus că o transform puţin, pe ici, pe colo, părţile esenţiale măcar, să nu fie grea. Să ştii că brânză mucegăită mi-am tot promis că voi încerca. Nu am ajuns încă. Tu găteşti (des) de plăcere sau de nevoie? Şi ce ţi se întâmplă să găteşti mai frecvent?

      Apreciază


      • Gătesc rar, doar la cererea unanimă. Garantat nu iese de două ori la fel, reţeta fiind o chestiune doar sugestivă. Mai frecuent un fel de veau carrottes care nu are numai veau nici numai carrottes, ci se adaugă ficat de pasăre, cârnaţi afumaţi sau altă afumătură, muuuultă ceapă, ardei, puţini cartofi, boia iute, piper, telemea, caşcaval de oaie şi Brie, ulei de măsline, usturoi, smântână, muştar iute, puţin vin şi puţină tărie, totul într-o oală de pământ pusă la cuptor. Lasă un sos excelent. Se mănâncă a doua zi reîncălzită, a treia zi e şi mai bine. Dacă nu, tot ce ai prin casă pus în oala respectivă does the trick.

        Apreciază


      • Vaai… Păi casa a hotărât: vrem oala!
        Dar totuşi de ce merge pe sistemul vinului: cu cât mai old, cu atât mai bun? Aroma?

        Apreciază


  6. De obicei nu am grija decat de cantitatile pentru produsele esentiale. Dar cand e vorba de mirodenii de exemplu imi place sa pun in plus, cum cred eu ca ar da un gust mai bun.

    Apreciază


    • Asta cunosc şi eu, sandvişurile la microunde ajung presărate cu oregano sau busuioc..
      Mulţumim pentru împărtăşire!

      Apreciază



I ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: