h1

Croială cu efect

mai 17, 2011

După lucrul la un text legat de sinagogi şi construcţia acestora, mi-am spus că ştiu prea puţine şi am început să caut planuri de construcţie pentru biserici din diferite confesiuni. Fascinant. Târziu, dar mai bine mai târziu. Din nou fascinant. Şi, inevitabil, mi-am scăldat ochii la exterioare şi interioare.

Am rămas cu o imagine care nu s-a mai dezlipit de mine.

Asta (click pe ea):

 

Dacă nu e vorba prea mult şi de contribuţia obiectivului ales (dacă da, sper că doar puţin) în fotografiere, atunci biserica aceasta cred că te poate face să te simţi aşa cum ar trebui să te simţi într-o biserică: tu mic, mic, mic; ea mare, mare, mare; ca Cel pe care Îl reprezintă.

4 comentarii

 1. Am văzut multe catedrale în Europa. Domul din Koln a fost printre primele care m-au făcut să mă gândesc la cum se simte omul mic în comparație cu Cel ce stă deasupra. Dar m-am gândit și la catacombe, unde ucenicii lui Cristos erau mai aproape de Dumnezeul mare, în ciuda locului strâmt, întunecat, lipsit de înălțime fizică.
  Am mai vizitat apoi catedrale din Austria, Franța, Elveția, Olanda, Anglia, însă cel mai mult m-au impresionat cele din Spania.
  Cine are ocazia, să nu rateze Catedrala din Sevilla! Când ești acolo, e imposibil să nu te vezi mic și neînsemnat. (Îmi pare rău că nu am găsit un link cu imagini care să mă mulțumească!)

  Dar la fel te poți simți în fața Celui Rău. Iată o întâmplare care poate părea măruntă, însă are un tâlc adânc.
  http://adamaica.wordpress.com/2011/05/03/she-made-my-day/

  Perspectivele se pot schimba…

  Apreciază


  • Eu am văzut câteva din cele mai mari şi mai frumoase doar în poze, ar fi un vis să le văd şi pe viu cândva. Măcar pe unele ca Sf Petru din Roma, Domul din Milano… şi chiar şi la noi în ţară unele.
   Domul din Koln a fost singura care mi-a dat fiori din cele văzute, îmi dădea o senzaţie de Adams Family. Iar la Catedrala din Sevilla mi-a plăcut mai mult interiorul decât exteriorul, mai ales tavanul.

   Apreciază


 2. Foarte frumos! Sunt multe monumente creştine care ne impresioanează cu măreţia lor. Care, uneori, pare că ne intimidează. Dar şi într-o bisericuţă mică, dintr-un sat uitat de lume, chiar dacă este atât de modestă, Îl poţi afla pe Dumnezeu, Îi poţi simţi prezenţa caldă, iubitoare.

  Apreciază


  • Da, bineînţeles; sentimentul e ceva mai diferit în cele mici, dar de găsit Îl putem găsi în muuuuulte locuri.

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: