h1

Traseu fără eu

septembrie 17, 2011

Participa şi ea la cursa aceasta. Nu era nevoie să treacă linia de sosire prima, nu era nevoie să rupă ea panglica învingătorului. Se califica doar dacă termina cursa şi alerga corect. Îi era groază, în schimb, să se antreneze; o apucau toate durerile numai de la primele mişcări. Acum se înscrisese, îi era pe undeva ciudă că alesese să se înscrie. Ştia că, la cât alergase, nici nu avea ce să caute la linia de start. Se va face de râs faţă de ceilalţi participanţi cu care se cunoştea de ani buni. Îi va fi ruşine şi de ea dacă se va împiedica pe pistă.

Se înscrisese, era deja un fapt. Se convinse că numai o minune o va ajuta să se califice şi că premiul ei e eşecul. Ştia că toţi ceilalţi colegi ai ei erau mult mai bine antrenaţi. Se hotărî să nu-i pese de rezultatul final de pe teren, să meargă liniştită încredinţată că merită să eşueze, iar, dacă va ajunge la capăt, va fi doar o Mână a Dumnezeului care ţine toată viaţa ei. El se va descurca cu viaţa ei mai bine decât şi-ar putea ea plănui.

Se linişti. La vederea concurenţilor, i se lumină faţa de bucuria revederii lor. În ultima perioadă, nu se mai întâlneau decât la astfel de evenimente cu adrenalină prea multă. Se mirau de seninătatea de pe faţa ei, de împăcarea cu care îi întâmpina şi cu care depănau amintiri împreună. Răspundea la fel:

– A, nu sunt pregătită pentru cursa aceasta. Eu am venit cu ideea că nu merit să văd linia de sosire. Dacă o văd, va fi pentru că voi avea parte de o minune divină.

Cursa începu, muşchii se încordară, mulţi o tăiară înainte. Ea continua să privească în faţa ochilor ei, pe culoarul care îi era destinat. Refuza să se compare cu vitezele celorlalţi.

Termină cursa la timp. Ea nu avea dreptul să se afle dincolo de linie şi în fiecare minut îşi reamintea. Dar totuşi se afla. Toţi cei ce ajunseră dincolo, se felicitau. Când ea privi înapoi pe traseul pe care îl făcuse, văzu pe cineva cunoscut prăbuşit pe teren. Timpul expirase, cursa se sfârşise. Omul se pregătise mult pentru acel concurs, iar ea ştia că el merita să fie poate chiar primul la linia de sosire. Însă făcuse întindere musculară subit şi ratase tot. Dar pentru ea fusese hotărât să fie purtată pe Braţe. Aşa că ochii i se umplură de lacrimi.

„Uşa aceasta am deschis-o Eu pentru tine şi drumul acesta Eu am vrut să ţi-l fac uşor. Doar ca să ştii că Eu sunt Singurul în care merită să îţi pui nădejdea.”

7 comentarii

 1. Eu vreau sa stiu cu ce se incaltase pentru cursa… 🙂
  E realist. Sacrificiile sunt inevitabile. Ca si minunile…

  Apreciază


  • Hhaahahah!
   Cu încălţări foarte comode de plimbat, dar nicidecum potrivite pentru alergat. Altfel, cred că cu plângerile lui Ieremia.

   Apreciază


 2. Camix,
  Scuze că intru cu o altă temă, dar nu ştiu cum să-ţi atrag atenţia în alt mod.

  Până voi pregăti răspunsul la întrebarea ta, dă te rog o fugă la link-ul de mai jos:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_haosului

  Şi spune-mi dacă ai înţeles ceea ce se tratează acolo. Apoi vom contiunua.

  Apreciază


  • Asta este, într-adevăr, o cu totul altă temă, e chiar alta faţă de multe altele. Dar bun venit prin Timposibil. Mai presus de asta, cred că aş avea nevoie de o intrigă, de un gândac care să mă ducă spre necesitatea acestei teorii a haosului. Sau, poate că, dacă tu răspunzi la întrebarea mea dă dincolo, răspunsul ar căpăta valenţe atât de multiple şi controversate, încât s-ar isca un scandal în blogosferă că nu ar mai putea fi oprit nici în următorii 10 ani! Ăla „effect”! (glumesc de atmosferă, mai ales că nu ştiu dacă înţeleg teoria haosului 🙂 ).

   Apreciază


 3. Camix,
  Mai urmăreşte blogul meu că în curând voi veni cu o explicaţie. Nu postez aici pentru că subiectul meu este diferit de subiectul „Traseu fără eu”.

  Apreciază


 4. Tocmai de aceea am venit cu teoria haosului pentru că are o mare legătură cu subiectul în cauză, respectiv „practic, ce au făcut Adam şi Eva?”.

  ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: