h1

Theocafé

iunie 4, 2012

Image

Săptămâna trecută am fost prima dată la întâlnirea Theocafé, întâlnire cu rezonanțe culturale, spirituale, filosofice, literare, la care lumea (câțiva prieteni, de fapt, cu meserii diverse, preoți, pastori, profesori de filosofie, literatură, studenți, oricine și de confesiuni diferite) se adună să își pună întrebări împreună și să încerce răspunsuri pe teme diverse; pe fundal de cafea, ceai. S-a discutat despre Miorița și ce este ea pentru spiritul românesc etc. M-am simțit bine între ei datorită apropierii care răzbătea din polemicile și glumele lor; printre cei care vin: Ionuț-Mihai și Delia Popescu, Alexandru Buzalic, Ioan F. Pop, Mihai Maci and soția, Dana Sala etc.

De acum au și un blog:

http://theocafe.wordpress.com/

Ce spun ei:

**

Intenţia TheoCafé este să favorizeze întâlnirea oamenilor interesaţi  de probleme spirituale (aspecte ale practicii religioase, probleme teologice, probleme ale lumii în care trăim, sensul vieţii noastre etc.), dornici să le discute în atmosfera relaxată şi civilizată a cafenelei,  considerată aici ca loc (fizic sau virtual) al convivialităţii.

Convorbirile teologice sub forma TheoCafé sunt organizate de Departamentul Oradea al FTGC a UBB şi sunt deschise tuturor celor interesaţi, oricare dintre participanţi poate să invite pe cineva şi poate să propună o temă de discuţie, însă planificarea revine organizatorilor.

Întâlnirile sunt de trei tipuri:

1.discuţii libere (propunătorul temei face o scurtă prezentare, apoi discuţiile continuă liber);

2.discuţii ghidate (cel puţin doi participanţi propun o temă de dezbatere, propunătorii au pregătit şi o anumită succesiune a ideilor prezentate, ceilalţi invitaţi pot interveni oricând, dar numai respectând tema şi desfăşurarea propusă);

3.conferinţe (unul dintre participanţi îşi alege o temă pe care o prezintă sub forma unei prelegeri de 15 – 30 min., ceilalţi participanţi pot pune întrebări la sfârştiul prelegerii).

(Ionuț-Mihai Popescu)

**

Sunteți invitați atât pe blog, unde puteți afla celelalte teme de discuție/întâlniri (trecute și viitoare) și implica în dialog, întreba/răspunde/dezbate, cât și la întâlnirile ca atare, la o cafea de vorbă.

Reclame

One comment

  1. […] intermediul domnisoarei ‘Camix‘ am aflat despre o foarte interesanta initiativa, numita […]

    ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: