h1

CTP despre Bruxelles

iunie 29, 2012

Cristian Tudor Popescu la Gândul LIVE, despre scandalul Ponta-Băsescu. O apariție de Bono (care îl prinde foarte bine, după moi) și un punct de vedere echilibrat, aș zice.

Diferențe de opinii?

5 comentarii

 1. Foarte deprimant, ca de obicei…
  Nu cred deloc că Băsescu este singur împotriva tuturor, deşi e adevărat că structura personajului e compatibilă cu acest rol. Este evident susţinut şi încurajat din exterior de americani – cel puţin – şi din interior de nişte aripi şi gheare din oţel de stea… Meteoric, să sperăm. Deşi poate veni altcineva după el, pe care aceste respectabile forţe să-l folosească la fel de bine pentru nişte scopuri bine mascate sub măreţe idealuri. Sau mai degrabă nişte biete obiective de doi bani – cum spune şi CTP-ul, ne vindem tare ieftim pe timp de criză, idealurile vor fi uitate pentru chestii mult mai prozaice.
  Nu cred nici că sunt mulţi care-l văd slab. Ne-am obişnuit ca lovitura următoare să fie nemiloasă şi surprinzătoare – mai ales pentru gaşca actuală de pionieri uselişti imaturi, care nici măcar nu au învăţat de la Geoană că nu e bine să te bucuri pre-matur. De ce ne-am uimi dacă tot guvernul, în cap cu Ponta, ar fi chemat la DNA pentru a fi apoi suspendat la bucată?
  „Democraţia este pentru Băsescu nutreţ pentru proşti” – oare de ce acest enunţ este încă discutabil şi contestabil? Care sunt mecanismele prin care unora le sare în ochi enunţul ăsta ca fiind adevăr curat, iar altora ca fiind o denigrare inadmisibilă a unui cavaler al dreptăţii şi democraţiei? O parte din explicaţie a dat-o CTP observând că sondajele erau favorabile PDL şi TB înainte de marea tăiere… Cui îi pasă de democraţie, de fapt? Nouă ne place să fim cu jupânii, cu cei care fac legea, care taie şi spânzură, care livrează pentru noi şi ai noştri…
  CTP a vorbit şi despre faptul că aşteaptă, fără mari speranţe, vremea când poporul va putea judeca după criterii etice, supramateriale cum s-a exprimat el. Eu aştept asta doar de la creştini…

  Apreciază


  • Mi s-a părut deprimant prin faptul că analiza nu lasă speranţe, celor care au trecut de tinereţe, să mai prindă ceva bun în ţara asta. Dar puţine analize exacte pot fi tonice, nu?

   Apreciază


  • Așa-i, e trist, n-a lăsat loc de speranță pentru generația lui, însă asta e părerea lui proprie și personală, nu trebuie subscris neapărat. Și o chestie care mi se pare importantă aici ar fi că el vorbește la nivel național, despre România, nu despre individ. Național, tind să îi dau dreptate, probabil că România își va reveni într-o perioadă mai lungă, dar la nivel individual, un creștin are parte de minuni împreună cu Dumnezeu și El are grijă de cel care se încrede în El, indiferent cum ar merge lucrurile în țară. Din punctul ăsta de vedere, nu mi se mai pare așa important ce spune el despre schimbarea aia radicală benefică. Și copiii noștri, generațiile care vin vor fi la fel sub protecția Lui, indiferent cât de rău va sta România în statistici pentru că El e Cel care ne-a dat viață, numai El poate hotărî cine și când ne-o ia. Și atunci, orice analiză exactă poate fi benefică din anumite puncte de vedere, fără a fi exactă din toate punctele de vedere. Și nu știu care e relația lui CTP cu El (vorba ta de așteptări din partea celor creștini) ca să creadă în minuni naționale. Deci cu rezerve înainte! Sună la fel de trist?

   Apreciază


   • Da, si cu rezervisti!

    Apreciază


   • Atunci nu poci face mimica. A, ba da, mă fac plagiator de tipul copy-paste și fur de la cetepeu câteva fraze optimiste de ici-colo și fac un motocel drăguț cu ele ca să mai ridic spiritele!

    ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: