h1

Gândul rațiosentimen-tall

decembrie 15, 2012

update

Unele nefericiri se întâmplă pentru că vreau să fiu altundeva decât în locul în care sunt, să fac altceva decât ceea ce fac, să am altceva decât ceea ce am, să primesc altceva decât ceea ce primesc, să fiu altcineva decât cea care sunt (acum). Dar uit că noi trebuie să mulțumim Domnului pentru toate lucrurile. Însă cum să mulțumesc dacă nu mă mulțumesc eu? Înseamnă că ele trebuie să mă mulțumească. Greu. Ah, mai mult, înseamnă că ele mă pot mulțumi. Cât de ciudat, atunci pot găsi mulțumire și fericire în orice. El întoarce orice rău spre bine. Nu știm cum (încă), dar se pare că El o face doar pentru că poate și ne iubește. Asta înseamnă că orice rău poate fi văzut de către noi ca bine deja. Fie că pentru acum sau pentru mai târziu chiar înainte să avem și motivul sau prefigurarea. El face ca toate să lucreze spre binele nostru. Atunci înseamnă că tot ceea ce mi se întâmplă poate fi deja un bine și deja o fericire. În primul rând o fericire pentru că știm că așa sunt aranjate lucrurile pe raft. Ca să fie pentru noi, nu împotriva noastră.

4 comentarii

 1. Deci, nu am nicio şansă la comanda „Like”; mereu sunt sesizat că există eroare în pagină.
  Totuşi, s-ar putea ca eu să fiu anacronic, iar programele nu-mi mai pot recunoaşte conceptele/concepţiile 🙂

  Apreciază


  • Nu îmi explic, că văd că de logat te-ai logat. Să fie browseru? Încearcă din alt browser, altceva nu știu să-ți recomand. Poate știe wordpressu să fie încăpățânat!

   Apreciază


 2. Ce inteleg eu de aici e ca problema e doar de perceptie. In cazul asta interventia lui Dumnezeu n-ar fi la nivelul faptelor ci al mintii. Cand esti nefericita din motivele enumerate si solutia este cea de care spui la urma atunci vorbim doar de perspectiva. faptele, locurile, oamenii raman aceleasi, se schimba unghiul din care faci poza doar 🙂

  Apreciază


  • Da, în cazul ăsta da, doar perspectiva. Adică soluția pe care am dat-o se referă la situațiile în care nu faptele trebuie neapărat să se schimbe, ci perspectiva. Uneori faptele nu se schimbă și atunci perspectiva trebuie să compenseze măcar temporar.
   Dar e drept că nefericirea poate fi și un efect ale cărui cauze se cer schimbate

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: