h1

Șe faaaași

februarie 3, 2013

Mi-a spus:

– ”Tot ce faci, fă ca pentru Domnul”, nu așa scrie? Fă ca pentru El.

Și asta ce înseamnă? Nu vreau să mă gândesc doar la ”temeinic”; asta fac și roboții. Dumnezeu nu își dorește roboți, cu siguranță.

**

L-am întrebat pe un prieten dacă nu ar vrea să facă un anume lucru. Știam că are mari rețineri, dar știam și că i-ar face bine. Mă așteptam și să refuze. Mi-a spus că o face de dragul meu. Impresionată la coolme, mi-am spus că asta trebuie să fie Iubirea.

**

Un lucru banal sau odios care poate deveni o plăcere când o faci pentru cineva iubit doar pentru că știi că îl bucură. Un astfel de lucru făcut pentru Cineva iubit.

5 comentarii

 1. Apreciază


  • un lucru banal (sau aparent banal) care devine viu când e făcut cu o anumită Pasiune.

   Apreciază


 2. […] Camix titrează: Șe faaaași. […]

  Apreciază


 3. Șe mai faaași Camix?
  Este adevărat că poți face lucrurile cu alt avânt atunci când le faci pentru cineva drag. Une ori este descurajator pentru mine cuvântul „tot ce faceți să faceți ca pentru Domnul”. Eu vreau să fac repede totul, ca apoi să am timpul meu. „Ca pentru Domnul” parcă cere o abandonare a orice plan personal, abandonarea propriei vieți. Cere desăvârșire, perfecțiune, iar aceasta cere timp și consacrare. Mă gândesc la timpurile mai apuse, când oamenii nu aveau prea multe ceasuri în preajmă, se concentrau asupra unui singur lucru, lucrul pe care ei îl făceau, meseria lor, și scoteau capodopere. Altceva nu mai făceau.
  Eu mă gândesc cel mai mult la cuvintele acestea atunci când îmi ajut soția la curățenie. Sunt colțuri sau dedesubturi pe care le-aș ocoli sau ignora (uneori le ignor 🙂 ), dar adesea le abordez cu gândul că mi-ar trebui o veșnicie să fac curățenie ca pentru Domnul. Totuși Dumnezeu nu ne cere să facem multe lucruri, ci ne cere ca ceea ce facem să facem ca pentru El. Greu lucru.
  Totuși, Împărăția Sa cere desăvârșire… Ce s-ar face Raiul cu lucruri făcute de „mântuială”? Ni se spune de cârmuirea unor cetăți, de isprăvnicii, de moșteniri pregătite pentru noi, de judecăți pe care trebuie să le emitem acolo. Cred că ne trebuie antrenament încă de pe aici.
  Domnul să-ți dea o zi plină de curaj și bucurie.

  Apreciază


 4. Ia, mai fac șe fac de mult, iarna aștept să fie înlocuită de primăvară, să pot ieși afară și înflori în voie. Îmi sună foarte cunoscut ce spui cu nerăbdarea de a termina pentru a avea timpul tău.
  Ah, curățenia asta… vezi? Precis nici soția ta n-o iubește prea mult, că e de obicei o treabă plictisitoare (eventual cânți între timp ceva foarte foarte plăcut și se schimbă atmosfera), de-asta pică bine s-o facă doi, nu unul.
  Să ne ajute și să mă ajute EL să nu fac lucrurile de mântuială, că de multe ori simt nevoia s-o las moale.

  Mulțumesc de vizită, c’est tonique.

  ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: