h1

after yun

mai 8, 2013

Am rămas cu un gând în timpul lui Yun (mai puțin din ceea ce a spus el, cât din cele spuse despre el): oameni ca el au suferit pentru Cristos. Prea mult suferim azi (și mă gândesc la mine) pentru noi înșine; pentru propriile noastre dorințe, voințe, slăbiciuni, orgolii. Cam puțin putem da, nu?

4 comentarii

 1. Îţi dai seama ce realitate uluitoare a surprins atunci când a făcut următoarele constatări :
  „Lucrarea mea devenea deja un idol, iar viaţa mea spirituală lăuntrică a ajuns să fie neglijată. Hrăneam poporul lui Dumnezeu cu hrană spirituală veche, şi apa proaspătă a Duhului Sfânt nu mai curgea prin viaţa mea, deoarece eram prea ocupat şi epuizat. E uşor să fii înşelat atunci când aşezi lucrarea pe o poziţie mai înaltă decât trebuie să fie. … operam în afara ungerii proaspete a Duhului Sfânt. Ne putem amăgi să credem că totul e în regulă, din cauză că oamenii par să fie binecuvântaţi prin ceea ce le spunem.” ???!!!!!!!

  Apreciază


  • Da, am mai dat peste gânduri și trăiri asemănătoare într-o carte la care am lucrat acum un an. Dar nu trebuie să merg prea departe ca să găsesc asemănări, suntem tentați în fel și chip să uităm de El și la faptul că tot ce avem e al Lui, suntem tentați să credem că sunt ale noastre și noi le facem, noi le stăpânim și conducem. În loc să Îl întrebăm mai des dacă facem ceea ce trebuie și unde sunt locurile în care greșim.

   Apreciază


 2. Suferinta pentru Hristos a existat si exista, problema este ca putine lucruri ajung sa devina news, iar unii vor sa le pastreze tacerea. Se publica doar campanii anticrestine de anvergura, dar sunt putine de acest fel in ziuna de azi. Sa ne gandim si la faptul ca datorita religiei poti pierde locuri de munca, poti sa nu ai sansa de a te apropia de anumite oportunitati. Sunt situatii ce tin de context. Intr-o tara ca Romania sa pierzi un job din cauza unei reactii colerice a unui superior la aflarea faptului ca nu impartasesti modul lui de entertainment din motive de etica, poate fi o chestiune destul de grava la criza de locuri de munca actuala. Sa nu mai discutam problema existentei unei rate in contextul pierderii locului de munca.

  Apreciază


  • Sunt multe feluri de suferință pentru Cristos. EL știe mai bine puterea fiecăruia de rezistență ca să ne dea pe măsură și să ne umple cu putere atunci când suferim pentru El, de dragul Lui etc. Închisoarea e unul dintre exemple, dar ele pot fi multe. Suferința depinde de om și de locul în care se află. Cred că sunt feluri diverse de a face voia Lui și a o încasa apoi. Ce bine ar fi să o putem face mai des și suferi mai mult pentru El. Eu cu gândul acesta am rămas în suflet.

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: