h1

Un titlu țării

iulie 14, 2013

Unii spun că avem o Românie de rahat. Sau de doi bani. Sau că e păcat că e locuită. Mă întreb câți din cei care fac România de rahat fac ceva pentru schimbarea ei în bine. Criticatul fără făcut nu ne împinge înainte, ba chiar ne trage înapoi, că nu reprezintă un model demn de urmat; nu putem decât deveni toți o mare de cârtitori leneși. Nu vi se pare că deja suntem și suntem cam mulți? O faptă – chiar fără propagandă, de dorit fără propagandă –, în schimb, ar putea reprezenta un model molipsitor. Mă mai întreb dacă mai ai timp să îți iubești țara și să îi iubești pe locuitorii ei – ăia din cauza cărora e păcat că țara e frumoasă – scoțând din ea numai ce e mai rău.

Mie mi se pare că cei care fac ceva pentru a schimba lucrurile în bine o fac pentru că iubesc, iar atunci când iubești nu-ți mai vine să împrăștii doi bani și invective cu atît de multă ușurință. Sau dacă da, atunci acela e un mod de a iubi pe care nu îmi doresc să-l trăiesc și pe care eu nu-l găsesc în Corinteni.

Nu vă faceți probleme, așa mi se pare mie.

2 comentarii

 1. Diferentele sunt majore intre tara noastra si tarile dezvoltate, sunt chiar socante, aproape la toate aspectele. Mai demult eram destul de critic la adresa tarii noastre, fiind absolut uimit de evolutia altora si de nivelul la care continuam sa fim si in prezent. Acum consider ca forta unei tari consta in numarul de persoane spirituale pe care il are, nu de persoane religioase, ci de persoane spirituale. Cred ca Dumnzeu ne-a chemat la a fi plini de iubire, iar o iubire profunda fata de oameni si fata de locuri(ceea ce in fond este dupa voia lui Dumnezeu) poate transforma lucrurile radical. Iubind creatia, oamenii, nu facem altceva decat vedem lucrurile prin ochii lui Dumnzeu si asta ii permite sa transforme lucrurile.

  Apreciază


  • Când am ajuns într-una dintre țările europene și am văzut câte au ei și câte își pot permite să aibă, mi-am spus: ”prea mult bine aici” jumătate în glumă, jumătate serios. Este mai frumos, mai comod financiar, mai respectuos, dar și mai superficial, mai obositor, mai pustiu relațional, mai vulgar. Și atunci îmi pare că se ”compensează” negativ plusurile de dincolo.
   Să ne dea Domnul iubire din plin, că niciodată nu avem prea multă.

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: