h1

fraternite

iulie 20, 2013

Că doar nu egalitate în drepturile de a ridica greutăți deopotrivă cu bărbatul vrea femeia. Că doar nici bărbatul nu își dorește prea mult să o concureze pe femeie la gătitul mâncării (decât dacă e plătit pentru asta). Adică nu funcțional, că funcțional știam dintotdeauna că nu avem cum – și ar fi absurd, că nu ne-am mai numi bărbat și femeie – să fim identici. Mai degrabă egalitate în importanță cu el. Dacă tot suntem de aceeași substanță ontologic vorbind. Că importanță în ochii lui Dumnezeu avem la fel de mult ca bărbații.

Dacă și ăsta e feminism…

6 comentarii

 1. Ce însemnă „importanță”? Mi se pare că aici se frâng – la nivel de dicționar – o grămadă de flotări de gândire, feministe sau macho.

  Apreciază


  • Păi, eu zic că se poate vedea în relaționarea fiecăruia cu celălalt ce înțelege că e importanța. Eu, una, nu am intenționat să dau clarificări prea multe; cred că, cu cât aș încerca să fiu mai precisă, tot se va ridica cineva să obiecteze. Nu vreau să mă ”bat” pentru drepturi. Vreau doar să constat. Simpla constatare ar trebui să limpezească lucrurile suficient de mult încât să nu aibă nevoie de suplimente prea… exacte. Și suficient de mult încât omul să-și poată extrage propria soluție. E mai important să găsești soluția ta pentru tine și pentru ai tăi.

   Apreciază


 2. Tot mai multe femei prefera intretinerea la salile de sport, deci s-ar putea spune ca egalitatea s-a realizat si la nivel de ridicat greutati 🙂 . Gatitul este o indeletnicire si a barbatilor, in special a italienilor(nu pt bani, ci acasa, de placere). Pe drept vorbind este o activitate placuta daca inveti sa ii acorzi timp si pasiune 🙂 .

  P.S. Am inteles idea de baza a articolului 🙂

  Apreciază


  • egalitatea contează mult mai puțin, e imposibilă și și de nedorit. trebuie să fie niște diferențe dacă avem nume diferit. 🙂 altfel, ar fi și prea plictisitor.

   Apreciază


 3. Foarte bine ai spus, Cami! Sunt de acord cu tine. Înaintea lui Dumnezeu suntem deopotrivă importanţi, bărbaţi şi femei. Numai să nu ne uităm misiunea pe care Creatorul a sădit-o în fiecare, fără să le amestece.

  PS. „Concurarea” la bucătărie îmi cam place, vorba lui Romi….de plăcere. 🙂

  Apreciază


  • e bine că îți place, am auzit că cei mai buni bucătari sunt bărbații. 🙂 așa să fie, să ne găsim misiunea fiecare. adică s-o cerem și să o vedem.

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: