h1

Oglinzi grele

decembrie 7, 2015

Ce e de făcut cu memoria când alege să îți amintească repetat momentele în care n-ai știut vorbi cu ei sau ai știut dar nu ai vrut, n-ai putut, nu te-au ținut nervii? Te străduiești să ”fii mai bun” (dar nu ”de Crăciun”, asta nu ar ajuta pe nimeni, ar ajuta doar să ne mințim), uneori de pomană. E ușor să fim buni cu cei buni, mult prea ușor; îți poate da iluzia că ești tare priceput, competent, aproape de sfințenie. Numai atunci vezi cât ești de rău când te străduiești din răsputeri să fii bun (sau să nu fii prea rău) și.. nu-ți iese.

Faci pe răul ca să îndrepți situația rea și ajungi să fii rău. Nici rezultatul asupra celorlalți nu e bun, nici tu nu te simți bine când te uiți în oglindă. Și te uiți în oglindă mereu, că te porți în fiecare zi, cu tine stai minut de minut și trebuie să faci cumva să te suporți, să găsești alte căi, să nu te expui eventual – dacă poți – situațiilor care merg dincolo de limitele tale, să te rogi..

And then what? Forgive yourself?

2 comentarii

 1. Pentru mine, e un moment de smerire și regret; un nou gând și o dorință înnoită de a fi mai bun și totodată e un moment de realism „că nimic bun nu locuiește în mine.” Atunci ajung din nou la concluzia că nu pot face nimic bun fără ajutorul de sus, fără puterea Domnului Isus în mine, fără harul Său. Ce rost are auto-iertarea dacă nu este schimbare și îndurarea lui Dumnezeu? Numai la El e nădejdea. Cred că în momentele sincere ale vieții noastre toți suntem aici.

  Apreciază


  • Mulțumex. Așa e.
   Este schimbare.. E ciudat că regretele au venit odată cu schimbarea. Ca și cum doar atunci realizam la adevărata măsură impactul răului.
   El să ne dea eliberarea!

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: