h1

Femininul în film

martie 9, 2016

La provocarea lui Dyo, m-am gândit la personaje feminine care m-au impresionat în filme (Auzi, poate urmează literatură 🙂 ). La o primă survolare mentală,

încep cu Jennifer Connelly în A beautiful Mind, un film de referință pentru mine, primul pe listă cred, aproape de suflet, extrem de tonic în ciuda realității pe care o prezintă, iar acest sentiment tonic, de stabilitate, este dat în film de personajul feminin, consecvent, alături, dătător de energie și de iubire, un sprijin care te face să trăiești mai departe când nu mai ai motive.

Renée Zellweger în Cinderella Man, cam aceleași motive.

Michelle Pfeiffer pentru Dangerous Minds. Este un personaj care nu doar este ea formată ca un model moral, ci îi modelează și pe alții, pătrunde în interiorul ființelor lor și scoate ceea ce e bun din ei pentru a-l dezvolta apoi în caractere frumoase. O pedagogie de viață..

Hilary Swank pentru Freedom Writers pentru aceleași motive ca mai sus. Filmul ăsta m-a impresionat mult, are câteva faze memorabile.

Naomi Watts pentru The Painted Veil – care nu știu dacă este cunoscut suficient, deși are multe motive să fie – pentru autocercetarea, regretul, resuscitarea morală, recuperarea încrederii, iubirii, relației. E un fel de phoenix relațional… într-un film de văzut când drumurile stau să se despartă (deși oricând e bine).

Anne Hathaway în Mizerabilii.

Sandra Bullock în Premonition. Nu e film de Oscar (nici ultimele filme de Oscar nu sunt de fapt de Oscar), dar interpretarea ei mi se pare foarte credibilă.

Helen Hunt în tot ce am văzut..

Deocamdată așa. Aștept părerile voastre.

9 comentarii

 1. Sandra Bullock `All about Steve`, Ingrid Bergman `Gaslight`, Jodie Foster `Flightpan`, dar si `Panic room`. Nu e de ratat nici `The beaver` ori `Contact`.

  Apreciază


  • Cool.
   NU le-am văzut, cel puțin nu cred. Dar îmi plac bullock și foster.

   Apreciază


 2. Pot continua: Helen Mirren `The door`, dar si `Arthur` remarcabil remake al filmului omonim lansat în 1981. Demi Moore `G.I.Jane`.

  Apreciază


  • puteți continua liniștit, dar ar fi fain și măcar o idee două de motivație, să prindem din farmecul personajului și noi ăștia care nu le-am văzut.

   Apreciază


 3. `The door`&`The beaver` surprind cu realism momente de viata dramatice care nu de putine ori, frizeaza absurdul. `Arthur` exceleaza prin rafinamentul replicilor si ineditul situatiei. In `Gaslight`, un thriller psihologic clasic, iluzia indusa interesat e spulberata de luciditatea care razbate dincolo de pasiunea dezinteresata. `G.I.Jane` pune in discutie prejudecatile legate de limitele femeii in societate, punctand problematici considerate tabu de-a lungul vremii.

  Apreciază


 4. Farmecul personajului poate fi sesizat doar urmarind filmul.

  Apreciază


 5. Imi tot vin in minte… Emma Thompson `Wit` : excelentza devastata de ravagiile bolii.

  Apreciază


 6. mi-a plăcut și mie emma thompson în rămășițele zilei, îmi pare și o prezență care emană echilibru ca actriță..

  Apreciază


 7. Reblogged this on Persona and commented:
  Cam tirziu, dar iata aici o propunere interesanta a lui Cami despre femeia in film. Ma bucur va vad pe lista pe Michelle Pfeiffer in Dangerous Minds.
  As adauga, daca-mi este permis:
  Meryl Streep, in ‘Sophie’s Choice
  si
  Kate Winslet, in The Reader
  Alte sugestii?

  ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: