h1

evadare

august 2, 2016

13559187_10208406490233399_8170016251893573868_o

13 comentarii

 1. Indrăznește să folosești mai multă apă – culoarea să se difuzeze în mediul ei favorit 🙂 (dacă sunt acuarele).

  Apreciază


  • Sunt acrilice. Aproape toate. M-am dat pe acrilice.
   Mai am câteva în acuarele, de exemplu biserica aceea cu turnul lung, aceea e în acuarele. restul dintre cele noi sunt în acrilice.

   Apreciază


  • alt acrilic:

   Apreciază


  • Apreciază


  • Uite, ăsta e în acuarele. Recunoști imaginea 🙂

   Apreciază


 2. Îmi place cum ti-a iesit farul. Practică combinarea culorilor din primare.
  Văd că ai muncit mult și la portul cu bărci. Partea din stânga a apei trebuie refăcută. De la centru spre dreapta e bine. De obicei, când nu sunt valuri mari tușele sunt pe orizontală, iar valurile sunt (la o apă așa liniștită) sunt mult mai scurte. Acum nu știu cum arată originalul care te-a inspirat.

  Apreciază


 3. Recunosc peisajul lui Edouard Cortes.

  Dacă folosești acrilice, să ai la îndemână mereu un sprayer fin (poate de la o soluție pentru șters lentilele de ochelari) cu apă și să pulverizezi apă ca culoarea să poată fi întisă uniform (și combinată sau estompată ușor). Acrilicele au dezavantajul, și avantajul, că se usucă foarte repede.

  Apreciază


 4. O ultimă sugestie, norii în la bază sunt mai pe orizontală și sunt un pic mai întunecați întrucât lumina nu pătrunde până la bază (sau partea de deasupra aruncă umbre), iar în masa lor poți vedea lumini și umbre care crează forme. Sunt dificili dar au un farmec aparte. Multă binecuvântare.

  Apreciază


 5. La portul cu bărci:
  Oho, e bine de știut cu valurile scurte și liniștite. Acum observ și eu ceea ce îmi spui în partea stângă. Cât privește combinarea culorilor, să știi că da, rămân la culorile primare. Pe lângă ele, mi-am luat un verde cât mai mediu am reușit. Dar la albastru sunt foarte dezamăgită de ceea ce mi se sugerează în magazin și aleg în final. La acrilice. Îmi cumpăr tuburi de 75ml de la Louvre sau Maimeri, iar la albastru am ales penultima dată ultramarinul (dar cam bate în mov). Cam ăsta apare folosit mai mult în tablou + unul care bate în turcoaz. Ultima dată, am întrebat și cumpărat albastrul primar, deși mi se părea că bate în turcoaz și acesta. Acasă am observat că într-adevăr e un turcoaz închis. Nu știu ce albastru să îmi iau ca să nu fie nici mov, nici turcoaz.

  O să atașez imaginea originală de curiozitate, să vezi.

  Peisajul lui Edouard Cortes:
  E acuarele. Dar e foarte bine de știut treaba cu spray-ul cu apă. Oare de ce nu mi-a trecut prin cap? Foarte, foarte util.
  Corect, e și un avantaj, și dezavantaj rapiditatea uscării. Dar parcă îmi dă mai puține emoții (ai observat bine când m-ai încurajat să mă relaxez) decât acuarelele pentru cazul în care greșesc ceva ce nu mai poate fi redresat. Mai ales la porțiunile deschise la culoare în acuarele. Deși îmi place și în acuarele.

  Sugestia cu norii:
  Uh, da, chiar așa, îi fac prea ca niște pernițe, bine îndesați și compacți, cu contururile prea clare și prea uniformi ei înșiși. E bine de știut ce îmi spui. Îi mai admir pe cer, îi analizez câte nuanțe au, dar de realizat e mai dificil.
  Îmi sunt de mult folos toate ideile, mulțumesc mult mult 🙂

  Apreciază


 6. Am uitat să îți mai arăt:

  și ultimele:

  și

  Apreciază


  • M-am uitat la originalul portului. Daca maresti imaginea vei observa ca si undele acelea mai mari si mai întunecate au în structura lor mici valuri care se așează orizontal. Poate un pic afectează și unghiul liniei de încărcare al șalupei din stânga. Este un pic prea înclinat în jos.

   Pot să mai adaug despre nori că au un (de obicei – e cazul la tabloul de mai sus) plan de mișcare și respectă perspectiva. Atașez adresa de la o imagine cu nori (doar am luat-o de pe internet, nu știu ce conținut are blogul dar te duce doar la nori) în care se poate vedea mai clar ceea ce spun.

   Apreciază


 7. Mă bucr că ai mai lucrat. Despre culori, eu am ajuns la o formulă care mă satisface deplin: phtalo blue, cadmium orange hue, permanent alizarin crimson, cadmium yellow hue, cadmium yellow pale hue, (ocazional viridian – phtalocyanine green) si titanium white (de la Winsor & Newton). Le poți găsi și la alti producători cu traducerea de rigoare 🙂 și corespondentul lor pentru aquarele sau acrilice. Acestea îmi oferă (prin combinare) orice culoare doresc. Succes.
  P.S. Pentru o vreme nu voi mai putea face comentarii. 😦

  Apreciază


  • Foarte interesantă exemplificarea cu norii. Poate ar trebui să lucrez cu un elastic întins pe orizontală de la stânga la dreapta pe linia orizontului de pe planșă, să-mi dau seama cam cum ar fi poziționați norii. Cam greu cu realizarea lor, deși după explicațiile tale, pare mai simplu.

   Hm, aș putea reveni la lucrarea cu iahturile, ca să retușez partea din stânga, deși pe de o parte mi-e groază să nu stric mai mult. Deși cu acrilicul se poate tot retușa.

   Mulțam mult de indicații. Și de nuanțele pe care le folosești. Phtalo blue seamănă mult cu ce am luat acu, dar îmi tot pare turcoaz și bate înspre cam mult verde față de cât aș dori. Însă o să păstrez lista ta de culori la îndemână când merg la magazin, mare parte din ea cam seamănă cu a mea, dar tu ai mai multe galbenuri.

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: