h1

Calm down, calm up

martie 26, 2019

Un gând despre: ”Never in the history of calm down has anyone calmed down by being told to calm down.”

Nu știu alții cum sunt, poate depinde și de persoană. Pe mine, de exemplu, mă calmează dacă îmi spune cineva care simt că e sincer și n-o spune din vârful limbii (îți dai seama cine o spune doar ca să scape mai repede de tine sau o spune pentru că realmente așa crede și vrea să îți fie bine, se gândește la binele tău), dacă are tonul care să îmi pice bine, dacă mă privește în așa fel încât îmi dau seama că pentru celălalt contează să fiu calmă pentru mine, nu doar pentru a nu-l stresa pe el cu „văicărelile”.

Uneori nici nu ai nevoie de mult din partea celuilalt pentru a binefăcător. Uneori îți ajunge să simți că celălalt are empatie, simte cu tine, îl doare pentru neliniștea ta. Dacă emană asta, calmează. Mie cel puțin mi se întâmplă. Vouă nu?

5 comentarii

 1. Mie nu? La mine functioneaza alta ,,reteta”, una dura !

  Apreciază


 2. Oricat as fi de abatut, oricat as fi de nervos, oricat de terminat as fi, daca se gaseste cineva care sa rada de mine, imi revin aproape instantaneu ! Cand a murit tatal meu, si eu si frate-meu am fost ,,remontati” de o gluma spusa de gropari in timp ce aruncau pamant peste sicriu … Am zambit amandoi, un zambet printre lacrimi, ce-i drept, dar am inteles ca viata continua sa fie viata ….

  Apreciază


  • 🙂
   Da, și la mine funcționează și varianta asta, e drept că totul depinde de context, de genul de glume care se potrivesc sau nu cu gravitatea situației. Sunt multe moduri de potoliri care au efect. Ce mi-a spus maică-mea odată când mă stresam eu că sunt bolnavă etc. S-a enervat la un moment dat și a scos pe gură o chestie memorabilă, în ea se concentra exact ceea ce ar trebui să ghideze un om:
   – Trăim până murim și gata, no!
   M-a calmat instantaneu. Ce treabă avem noi cu durata noastră pe pământ, oricum nu știm nici când venim, nici când mergem. Cât trăim, să trăim! Asta e mână în mână cu meme-ul ăla fain cu Snoopy:
   – Știi, Snoopy? Într-o zi o să murim.
   – Daa, dar în toate celelalte zile nu!
   🙂

   Apreciază


 3. corect !

  ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: