h1

Urcuș

iunie 5, 2019

Scările imposibil de urcat
Duc în schimb
Spre gaura neagră
A sensului.

7 comentarii

 1. Scările sunt de urcat, urcabile. Imposibilă ar putea fi eventual, găsirea lor. Dar cei ce caută, găsesc. Sensul oricărei căutări e găsirea. Mai generic nici că puteam să mă exprim. De pus pe gânduri partea cu gaura neagră a sensului. De pus pe gânduri, nu de îngrijorat. Text comprimat, doldora de înțelesuri.

  Apreciază


  • Dacă ai ști că ulterior mă gândisem să modific titlul din Urcuș în Coborâș… Restul să rămână la fel. Mă gândisem că de fapt ar reprezenta mai bine.

   Hmm.. mda, ar trebui la o adică să fie simplu, găsirea scărilor să rezolve problema. Dar faptul că te credeai urcat deja pe ele și te trezești în schimb la poalele lor, îți face urcușul indezirabil. Îți dai seama ce ar trebui să faci ca să le urci, dar motivația a dispărut cu totul, împreună cu bănuiala că, indiferent de efortul propriu, e foarte posibil ca niciodată să nu ajungi suficient de sus ca să te și întâlnești cu cei care se află în capul scărilor. Și toate astea creează o gaură neagră a sensului.

   Eu sper că n-am zis prea mult ca să fur farmecul..

   Apreciază


  • de obicei mi se spunea că textul nu trebuie interpretat de autor, că autorul să facă bine să țină pentru el sursa scrierii, să nu influențeze cititorul, să îl lase să își facă propria observație, propria interpretare. Însă mie tocmai asta mi se pare cel mai fascinant: să compari versiunile, ce ai vrut să spui, ce se înțelege de fapt, cum l-ai simțit tu, cum îl simte cititorul, cititorii. E și o autoverificare, de fapt. așa poți verifica cât de bine s-a transmis ceea ce ai dorit transmis sau cât de bine ai ascuns ceea ce ai dorit ascuns.
   hm?

   Apreciază


 2. Ma intreb cine s-ar afla in capul scarilor. Lumea e impartita intre cei de sus si cei de (mai) jos? Scara faciliteaza urcusul in acelasi fel in care favorizeaza ascensiunea?

  Apreciază


  • Așa ceva, în capul scărilor s-ar afla un grup… mai deosebit, în care se dorește integrarea, grup cu anumite calități, preocupări ce atrag. Realitatea e percepută cam așa, da, denaturat s-ar putea zice, în aceste categorii.

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: