h1

Orientări..

septembrie 19, 2020

În liceu, un profesor drag ne-a făcut un test mai complex de orientare profesională. Ne-a spus tuturor rezultatele și mi-am notat ce am apucat. Se pare că mi-am păstrat foaia cu mâzgăliturile și am redescoperit-o după ani. Nu toate denumirile sunt complete, la unele apucasem să scriu doar domeniul, nu și slujba exactă din cadrul lui. Dar se pot face deducții.
Oricum, deși marea majoritate sunt pe gustul meu, sunt și câteva care ies în evidență, surprize cu care nu mă văd să-mi fi făcut de lucru :)) Bunăoară: inspector – heating & refrigeration! :)) Cine ar fi crezut? Vin să vă verific frigiderele!

ceramic…
artist
exhibit…
copywriter
dance therapist
laserist
musician
instrumental…
painter
restores…
dictionary editor
clinical psychologist
dictionary…
art appraiser
economist
psychiatrist
inspector – heating & refrigeration
medical technologist
nurse practitioner
physician assistant
video operator
paper prints….
counselling psychologist
nurse, general duty

12 comentarii

 1. Cred că a fost foarte complex testul. Foartele multe profesii bifate

  Apreciază


  • …reflectă un profil…profilabil, deschis, netimorat de spectrul opțiunilor limitate. Un spirit liber, neinhibat de prejudecăți sterile. Am nimerit?

   Apreciază


   • Esti draguuut tu. 🙂 M-am mirat si eu de unele rezultate. Interesanta mi se pare repetita sub diferite forme, in diferite feluri de meserii, a inclinatiei spre reparare, restaurare. Identificarea defectului si repararea lui. :)) mi-am dat seama acum ca intr-adevar am o preocupare de genul asta. Si in tehnica, si in altele.
    Cred ca ai nimerit desi in felul in care o spui tu pare sa sune prea bine. :))

    Apreciază


  • Parca fusese, dar nu imi amintesc decat chestii foarte vagi, a fost prea demult. Si culmea era ca ni l-a aplicat un prof de o materie la care nu te-ai astepta sa se ocupe de asemenea activitati. De fizica. :)) printre altele, si proful meu preferat (unul din aia.. cativa vreo 3)

   Apreciază


   • Da, subtema comună îmi pare a fi impulsul reparatoriu, de îmbunătățire. Acesta presupune o atitudine perfecționistă vizavi de provocările vieții, foarte ancorată în realitate.

    Apreciază


   • deși eu nu mă văd deloc perfecționistă. 🙂 doar oleacă pasionată de mecanisme și felul în care funcționează ele. dacă nu sunt prea complicate pentru a le descifra eu, ca amator sau simplu observator/consumator. Și nu toate recuperabilele mă și stimulează la lucru, depinde de mai multe..
    Ție ce gen de meserii crezi că ți-ar fi ieșit la rezultate? acum și așa, fără să faci testul (dacă l-aș fi avut, ți l-aș fi dat). Sau poate ai făcut altele de-a lungul timpului. Însă și din cât te cunoști. Poți zice și direcții generale dacă nu vrei foarte specific.

    Apreciază


 2. Să nu-mi spui că ești doar curioasă, pasionată de mecanisme cum spui. Dacă nu cumva curiozitatea hrănește foamea de a fi mereu mai bun în ceea ce faci. A, eu n-am știut niciodată ce să profesez, n-am avut opțiuni de felul acesta. Am trăit mereu în prezent, poate prea punctual vizavi de cerințele cu bătaie lungă în timp. Carpe diem…

  Apreciază


  • Așa e, îmi place să îmbunătățesc. Sau să refac frumusețea inițială.
   Ești mai bine ancorat în realitate, înseamnă. Nu știu dacă ai văzut diagrama aia comică în care ceea ce îți place și ceea ce știi să faci nu se întânesc cu ceea ce produce bani. 🙂

   Apreciază


 3. Și mie îmi place să îmbunătățesc chiar dacă n-am habar de vreo frumusețe inițială de refăcut. Inițială e senzația aruncării în lume căreia ne căznim să-i găsim un sens.

  Apreciază


  • Iar când credem că-l găsim, zicem că ăla e Sensu’.

   Apreciază


   • Poate ca si e, pana cand intrezarim vreun altul mai bun. E bine sa fim incantati de ceea ce am reusim sa aflam, sa fim, sa avem pana acum. Sa si tanjim dupa ceva pentru viitor, dar sa nu fim scarbiti de sensurile pe care le.am descoperit pana acum de.a lungul vietii chiar daca viata ne.a demonstrat ca nu au fost cele mai bune. Probabil am invatat niste lectii in acel parcurs si am descoperit si niste frumuseti, am intalnit si niste oameni ce meritau cumoscuti printre cei care ne.au fost calvar.

    Apreciază


  • Cel putin frumusetea pe care ti-o imaginezi ca fiind fost initiala. Probabil asta vrem atunci cand imbunatatim. Sa revenim la niste origini frumoase, chiar daca le-am vazut cu ochii fizici sau doar mentali..

   Bine, cand ziceam frumusetea initiala, ma gamdeam la obiecte. Alea pe care le curat ca sa le pot folosi din nou sau pe care vreau sa le fac din nou prezentabile lumii, mie.. Ce incantare sa ma uit la ele in forma cea noua pe care le-am dat-o. :)) 🙂
   Poate e goana dupa frumusete. Nevoia de ea.

   ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: