h1

Camixu

2006-12-22-m.jpgPe la 2 ani, eram la Marea Neagră – mi s-a povestit – cu familia. Pe plajă. Ca întotdeauna, muzica răzbătea sonor. Eu, ca o mare şi timpurie pasionată de muzică, m-am prins de o ureche şi am început să dansez de una singură pe nisip, după ritmul ei.Pe lângă mine, trec doi băieţi. Unul e distrat de imaginea văzută, se opreşte – o copilă mică în rochie galben-albastră în pătrăţele se legăna după muzică – şi-i spune celuilalt: „Uite, mă, la asta mică!”, mă ia în braţe şi mă dansează; apoi mă pune jos, mă pupă şi pleacă.Însă eu îmi continuu legănatul, cu mâna de-o ureche ca şi cum nu se întâmplase nimic.

*

Prin clasele primare, bucuria mea era să mă joc. După ce învăţam la şcoală, veneam acasă şi făceam aceeaşi „instrucţie” cu păpuşile:

– Sabina (preferata mea), ai învăţat poezia?
– Păi, tovarăşa profesoară…
– Ia spune-o!
– Ăăă…
– Bun, deci nu ai învăţat-o. 4.

Cine s-ar fi gândit că voi ajunge tocmai…

*

La raison de… timposibil apare în primul articol. Ceea ce urmează vom mai vedea. Timposibil e o lume a posibilului – dacă e fructificată câtă vreme putem spune „acum” – sau a imposibilului – dacă s-a aşteptat prea mult întru întâmplarea evenimentului ce n-a vrut să se întâmple singur. Mă găsesc şi eu aşteptând o aşteptare neaşteptabilă, uneori. De aceea, cred că e timpul să fac posibil ceea ce în curând poate deveni imposibil.

Mulţumesc celor care m-au susţinut şi continuă să o facă! 🙂

42 comentarii

 1. […] Semnat Camix. […]

  Apreciază


 2. respecte!
  fiica mea, Rebeca, are 1 an si 3 luni si se misca pe muzica; merge la combina audio si, daca eu ascult stiri, apasa pana gaseste muzica care ii place. Daca nimereste cu degetul pe butonul pt cd (unde e muzica clasica all the time), ramane acolo langa ea.

  intrebare: cum se va numi blogul ei??? 😀 😀 😀

  Apreciază


 3. 😀
  Să îţi trăiască sănătoasă şi cu multe binecuvântări Rebeca ta!
  Păi… poate se va numi The Sound of Music. 🙂

  Apreciază


 4. CINE stie. 😉

  Apreciază


 5. Camix, te apropii de anul instaurarii lui Carol cel Mare…ca nr de intrari: iti doresc ca intrarile la tine pe blog sa reprezinte anii actiunii din Star Trek si sa fie de folos!

  Apreciază


 6. 😀 Eşti tare. Mersi!

  Am făcut săpături cu instaurarea lui Carol, că eu stau cam prost cu istoria. Numai că el muri deja în 812. 😦

  Anii din Star Trek cred că îi mai reţin. Savuram şi eu pe vremea aceea.. ehei, vremuri cu seriale interesante.

  Apreciază


 7. draga Camix, mi-aduc aminte de Dallas si televizorul Miraj cu lampi, caruia ii fugea imaginea, deci eu eram mai tot timpul in spatele lui, incercand s-o „franez”! 😀
  Sclava Isaura? ehei…ce vremi, dom’le, ce vremi!

  asa-i, ai dreptate cu Carol cel Mare, in anul 800 a fost incoronat, nu in 1000 -cum mi-a jucat mie feste memoria…asat e, vezi ca-s mai maricel, iti urmeaza si tie! 😉

  Apreciază


 8. Atunci tu trebuia pe la electronics să ajungi.
  Noi aveam Telecolor, era mai cuminţel. Şi Dallas şi Isaura, da… 🙂 Nu am scăpat nici noi. Guldenburgu?

  Lasă că eu iau urarea aşa cum ai intenţionat-o! 😉

  Apreciază


 9. ce ingrat pot sa fiu! cum de-am uitat bunatatea aia de Guldenburg??? ai citi si cartile, in fascicolele alea mici! atunci mi-a fost a doua oara greata de carti -dupa Sandra Brown, binenteles, cu toate ca la ea, acu vreo 17 ani, greata era impletita cu curiozitatea 😀 😀 😀

  Apreciază


 10. Eu, graţie Guldenburgului, am început să iubesc limba germană şi la şcoală tocmai începeam să o studiez… cu mare ardoare. Deci a avut şi un efect constructiv povestea aia diluată…
  Cu desenele animate din franceză am păţit la fel. Eram fermecată de Sandy Belle şi am întâmpinat franceza cu braţele deschise. Limbile astea… 🙂

  Curiozitate, ai? 😛

  Apreciază


 11. mda, atunci sangele curgea mai repede si mai cald prin vine! 😉

  Apreciază


 12. Camix, nici un to be continued? nici un sfarsitul seriei III? ceva care sa ne dea sperante ca vei mai dezvalui ceva despre tine?
  de exemplu, de cate ori ai fost trasa de codite? 😀 intreb ca un cunoscator: niciodat n-am batut fetele, dar de ma agasau, le trageam,dom’le, de codite! unei colege care-si tot arunca parul la mine pe banca, l-am prins in penar chinezesc cu magnet, si era doldora de creioane,pixuri! 😉 binenteles ca plateam placerea aia cu palmi de la invattoare,profesori! 😀

  Apreciază


 13. 😆
  Apăi făceai şi tu năzbâtii, nu glumă. Eu mi-am primit nişte beţe la mână că am îndrăznit să mă uit o dată în oglindă (în clasa a 4-a, cred). Colega mea din faţă o zărit faza şi rapid cu pârâtu.

  Încă nu ştiu dacă voi pune to be continued. 🙂 Poate mă mai gândesc.

  Cu codiţele nu am avut treabă, că nu îl aveam atunci aşa lung. Însă se ţineau scai de mine unii să le dau temele la mate. Teroare!

  Auzi, erau atunci penarele acelea cu pian în miniatură pe capac. Le-ai văzut? Mai există aşa ceva? Îmi lăsa gura apă după ele.

  Apreciază


 14. te-ai blocat in adolescenta, sau mi se pare mie? nu in trafic…ci-n traficul amintirilor! Asteptam! 🙂

  Apreciază


 15. Pentru că nu am dezvăluit mai mult din prezent? Nu intenţionam nici aşa să dezvălui prea multe. Încă nu ştiu despre the rest of it.

  Mai degrabă blocată în facutate cu nostalgiile. Eu acolo mai des. 🙂

  Apreciază


 16. am lipsit eu, da’ nici tu nu ti-ai facut temele!!! 😀

  Apreciază


 17. Hihi 😛 Încă nu. Misterul continuă. part 2. 🙂

  Apreciază


 18. 🙂

  Apreciază


 19. Si eu ma jucam ”de-a scoala” când eram mica. De fapt, numai asta ma jucam. Uneori îl puneam pe fratele meu, care e mai mic cu 6 ani jumate decât mine, să facă pe elevul. O dată l-am legat cu o sfoară de fotoliu, pt ca nu vroia sa stea cuminte ”la școală”. Altă dată, eram prin clasa a IV-a, m-a rugat tov. învățătoare să arunc la gunoi un plic mare și gros plin cu extemporale vechi de-ale clasei. Eu, bucuroasă, m-am dus spre cosul de gunoi, m-am făcut că-l arunc și l-am ascuns sub sarafan (in clasă eram doar eu si cu învățătoarea, colegii mei erau la ora de sport). Apoi m-am strecurat afară din clasă, cu ghiozdanul după mine, m-am dus la toaletă unde am ”aruncat” plicul cu extemporalele în ghiozdan la mine. Așa îmi ”colectam„ eu material pentru joaca, de acasă, ”de-a școala”.

  Na, că am mărturisit păcatul ăsta și public!

  Cami, te rog sa iei legatrua cu mine pe mess, doresc să-ţi cer niste sfaturi.

  Apreciază


 20. Legătură luată. 😀

  Deci de-astea făceai tu, viitoare profă. 😛 Din fragedă pruncie urmăreai greşelile şi corecturile. 🙂 Tot e bine să mărturiseşti, eliberează!
  Ce crazy îs la această oră…

  Apreciază


 21. Draga Camix,

  As vrea sa-ti propun o provocare, sigur doar daca doresti. As vrea sa creez pe site-ul http://www.bisericata.com o sectiune pentru filme, sub care sa prezinti anumite filme (precum ai prezentat pe blog) care sa fi citite de altii? Ce zici? Accepti aceasta provocare?

  Cosmin

  Apreciază


 22. Cosmin,
  este onorant, mulţumesc pentru provocarea trimisă. Da, mă gândesc să o accept. Sună interesant! Rămâne să stabilim cât de des vor apărea. 🙂

  Apreciază


 23. Sigur, ma bucur de aceasta colaborare!

  Cu stima si respect, Cosmin

  Apreciază


 24. La fel. 🙂

  Apreciază


 25. Imi place povestea de la Marea Neagra…

  Apreciază


 26. O, bine ai venit, Radu! 🙂
  Eu te mai ştiu de pe băncile liceului, şi tu?

  Da, şi mie mi-a plăcut faza aceea când mi s-a povestit. Păcat că nu mi-o amintesc şi eu. Ar trebui să caut prea mult în harddisk-ul minţii. 🙂

  Apreciază


 27. buna, Camix. te-am vazut pe blog la calatorru si am trecut sa te salut.

  Apreciază


 28. Elena,
  mulţumesc pentru vizită şi salutări. 🙂 Te mai aştept.

  Apreciază


 29. 🙂 imi placea mai mult varianta cealalta. poza, headerul tau superb era parca altfel la mijlocul paginii. totusi, calitatea scrierilor tale e mai frumoasa…mai importanta decaut culoarea background-ului.
  good day !

  Apreciază


 30. Călătorr, mulţumesc pentru cuvinte şi pentru felul în care vezi. 🙂

  Apreciază


 31. Te-am adaugat la lista de pe blogul http://bloguri-crestine.blogspot.com/

  Apreciază


 32. Camix…ce zici de niste elevi mai …inaintati in…experienta? Pot sa stau si in ultima banca si promit sa ridic doua degete cind vreau sa vorbesc?!
  Imi place blogul tau…multumesc pentru ospitalitate. God bless!!!

  Apreciază


 33. Radu,

  grazie, grazie. 🙂

  Apreciază


 34. Rodica,

  Am avut şi elevi de aproape 50 ani. Acum voi avea iar adulţi, că voi avea şi seral în şcoala în care voi preda anul ăsta. 😛 Pe de altă parte, am avut şi floricele şi bobocei de clasa I. 😀

  Mulţumesc pentru aprecieri! 🙂

  Apreciază


 35. „Pe la 2 ani, eram la Marea Neagră…”

  Pe la 9 ani, schimbam cuvinte de începător, într-o începătoare conversaţie cu misterul.

  Pe măsură ce anii au trecut, cuvintele s-au sidefat în perle multicolore. Acum am un costum întreg. Pe care-l îmbrac la sărbători. 😛

  Să-ţi fie inima plină ochi cu sărbătoare!

  Apreciază


 36. Mulţumesc mult, Adama, că eşti alături, că eşti sonoră, că eşti prezentă, că eşti tu, că te bucură să fii aici aşa, că eşti la timpul prezent nedeterminat. 🙂
  Aşa să fie urarea ta!

  Apreciază


 37. Cred că de-aici trebuia să încep, fiindcă am găsit un nume familiar:Sabina, cum o chema pe mătuși-mea. nu m-am gândit că și păpușile poartă așa nume, eu n-am auzit decât Betty, Roxy ( era o fată pe stradă, și câinele și păpușa erau Roxy) și ce mai râdeam de ea!.
  Am găsit ce citi la tine. Mulțumesc și spor la scris.

  Apreciază


 38. Mă bucur că ai găsit de citit, noi urăm întoarcere plăcută a filelor cărţii şi să nu vă pierdeţi în ele.
  Roxy aduce prea mult cu Rexi, ajungem prea curând în alt regn, ceea ce nu dă extrem de bine, mai ales că şi câinele şi păpuşa au sfârşit cu acelaşi botez. Mă întreb care o fi păcătuit cu ceva, câinele sau păpuşa?
  Betty nu aduce, e tumna telenovelă, dar poate pe atunci nu existau telenovele, ce bine!, aşa că încerc să-mi setez memoria şi cunoştinţele pentru o dată anterioară, să văd cum sună. Sună BETon? Sau îmBETonat..

  Apreciază


 39. La multi ani!

  Apreciază


  • La mulți ani, wisefield. ❤ Să fie cu zâmbet și pe dinăuntru , și pe dinafară.
   (tocmai am văzut un film pe care trebuia să-l văd de multă vreme, scriu la „Movies”)

   Apreciază


   • si eu am de impartasit un film.

    Apreciază


   • But of course, sir, aștept cu interes, Grăiește în voie. 🙂

    ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: