h1

Poeticăraie

În categoria iasta găsiți încercările de poezie. 🙂

Poezia e un mod de a respira, de a dormi noaptea sau ziua, de a supraviețui sau de a trăi. E un mod de a trăi ceea ce nu se poate. E un mod de a imagina neimaginatul dar simțitul. E un mod de a rezista vântului sau deșertului. Un mod de a spune nespusul și incomunicabilul. E un mod de a te elibera din închisoarea convențiilor, regulilor. De a exorciza răul din interior în speranța câștigării binelui. Și frumosului. Și eternului.

 

https://camix.wordpress.com/category/poeticaraie/

4 comentarii

 1. […] Poeticăraie […]

  Apreciază


 2. Indefinibilă, poezia redefinește. Altfel spus, definește în manieră poetică cele ce nu pot fi definite altfel. Dar mai cu seamă poezia caută să exprime nenumitele ce le purtăm în noi.

  Apreciază


  • Asa, da. Si ce bine ca ne ofera un limbaj.. acceptat si acceptabil in care sa poti comunica aceste nenumite, uneori interzise.

   Apreciază


   • Nenumitele… Nu tabuu-ri culturale, nici incorectitudinile momentului. Mă refer la cele pe care incapabil fiind să le numești, cauți- poezia fiind în esență căutare- să le exprimi altfel, mai aproape de ceea ce încerci să spui decât de ceea ce afirmi convențional, strict indicativ. Meritul poeziei e chiar efortul de a exprima inexprimabilul, de a sonda tărâmuri neumblate, cărări nebătătorite. Altfel, s-ar afunda în ritm și rimă, chestii tehnice care în esență nu o caracterizează. Hm?

    ApreciazăI ♥ comments

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: